Skip to content

Benchmarks concurrentie

Pinterest
More Options

Natuurlijk moet u weten hoe een beveiligingsoplossing werkt. Het is echter nog belangrijker om te weten hoe goed deze werkt. Wanneer ze worden ingezet in tests in de praktijk, presteren de producten van Trend Micro regelmatig beter dan die van de concurrentie’. Hieronder vindt u recente resultaten van een aantal gerespecteerde testlaboratoria.

Trend Micro is er trots op de 100ste Certified-award te hebben ontvangen. AV-Test kent deze prijs toe aan een select gezelschap van leveranciers die door de jaren heen 100 certificaten hebben ontvangen in hun tests voor endpoint-bescherming. We zetten ons ervoor in om onze beveiligingsoplossingen in openbare tests, zoals de jaarlijkse tests van AV-Test, te evalueren.

Voor onze endpoint-producten houdt AV-TEST tweemaandelijkse tests voor bescherming, prestaties en bruikbaarheid. De oplossingen van Trend Micro eindigen consistent bovenaan de lijst van leveranciers die deelnemen aan deze tests. Hieronder vindt u de resultaten van 2016.

OfficeScan - hoogste algehele score

OfficeScan™ van Trend Micro™ heeft in alle drie de testen over de eerste helft van 2016 "tot nu toe" een certificering behaald. In de afgelopen 2 ½ jaar dat Trend Micro heeft deelgenomen aan deze test, hebben we de hoogste algehele score behaald ten opzichte van al onze belangrijke concurrenten, zoals u hieronder kunt zien. NB: Cylance heeft deelgenomen aan slechts 1 van de in totaal 18 tests waaraan alle andere leveranciers hebben deelgenomen.

Av-test-badge   Avtest Approved Corporate 2015-02   Avtest Approved Corporate 2015-04

Av-test-badge   Avtest Approved Corporate 2015-02   Avtest Approved Corporate 2015-04


Hieronder vindt u de gecombineerde gemiddelde scores die Trend Micro heeft gekregen voor de tests die zijn uitgevoerd in de categorie Bescherming voor de eerste helft van 2016.

Bescherming tegen 0-day malware-aanvallen, inclusief internet- en e-mail-dreigingen (tests in de praktijk)

De meest belangrijke categorie als het om het beschermende effect van producten gaat, is de test tegen huidige online dreigingen. Dit omvat het gebruiken van bekende kwaadaardige websites of e-mailberichten om te testen of het beschermende product in staat is aanvallen af te slaan.

Detectie van wijdverspreide en prevalente malware die in de afgelopen 4 weken is ontdekt (de referentieset van AV-TEST).

Om de statistische relevantie van de tests te vergroten, worden verdere analyses uitgevoerd met betrekking tot een groot aantal van de huidige dreigingen. Het proces omvat het verminderen van de complexiteit van de test en het daardoor exponentieel verhogen van het aantal testgevallen. Deze test verwijst naar de statische detectie van bestanden, inclusief detectie met handtekeningen, heuristiek en bevragingen in de cloud.

Ga naar AV-Test Protection tests voor meer informatie

Bron: AV-TEST.org


 

Whole Product Dynamic Real-World Protection Test van AV-Comparatives

Trend Micro voert ook consistent de lijst aan met daarin ook 18 andere leveranciers op het gebied van beveiliging in de Whole Product Dynamic Real-World Protection Test van AV-Comparatives. De bovenstaande resultaten tonen de gemiddelden voor Internet Security van Trend Micro in vergelijking met alle leveranciers, waaronder Microsoft, hetgeen wordt gebruikt als baseline voor alle in 2016 uitgevoerde tests (10 in totaal).

 

De resultaten zijn gebaseerd op de testset van 355 live testgevallen (kwaadaardige URL's die daadwerkelijk zijn aangetroffen), bestaand uit werkende exploits (zoals 'drive-by'-downloads) en URL's die direct naar malware verwijzen. Oplossingen mogen al hun beschermende eigenschappen inzetten voor het detecteren van deze in de breedte variërende set van dreigingen.

Bron: AV-Comparatives.org (NB: resultaten bevatten gebruikersafhankelijke scores)

 

Geavanceerde test voor endpoint-bescherming

NSS Labs heeft de eerste test ooit op het gebied van geavanceerde endpoint-bescherming uitgevoerd, waarin oplossingen voor endpoint-bescherming uitgebreid zijn getest op hun doeltreffendheid tegen moderne aanvallen op het endpoint. OfficeScan van Trend Micro kreeg de classificatie 'Aanbevolen' toegekend doordat het product uitstekend presteerde in de evaluaties voor doeltreffendheid beveiliging en TCO.

Bron: NSS Labs

messaging and mail server security van Trend Micro kwam als beste uit de test in negen opeenvolgende antispam-testen van Opus One; de prestaties waren beter dan die van zeven toonaangevende leveranciers van beveiliging waaronder Barracuda Networks, Cisco, McAfee*, Microsoft, Proofpoint, Sophos, Websense (nu Forcepoint) en Symantec (afb. 1). *NB: McAfee heeft beveiliging voor messaging niet meer laten testen aan het eind van 2015 en Forcepoint is in 2016 toegevoegd

 

Meerdere lagen van bescherming

Vandaag de dag worden dreigingen op het gebied van ransomware en Business Email Compromise gewoonlijk afgeleverd in spam- en phishing-e-mailberichten naar hun beoogde slachtoffer. Een bewezen beveiligingsoplossing voor e-mail kan het risico verminderen van geïnfecteerd raken met of slachtoffer worden van 'socially engineered' e-mailberichten van cybercriminelen. De e-mailoplossingen van Trend Micro maken gebruik van meerdere lagen van bewezen beveiligingstechnologieën, waaronder IP-reputatie, controle van de inhoud, nieuw-overgedragen host-inspectie en automatisch leren via onze Socially Engineered Attack Protection. Deze geavanceerde technologieën voor bescherming tegen dreigingen waarborgt dat dreigingen in IM (zelfs die zonder bijlagen of ingebedde URL's) kunnen worden geblokt voordat ze bij de eindgebruikers terechtkomen.

De methodologie van Opus One vertrouwt op daadwerkelijke stromen van bedrijfse-mail, die handmatig wordt geanalyseerd op dreigingen. Dit biedt significante resultaten in de praktijk, in tegenstelling tot resultaten die worden verkregen met automatische tests die zijn gebaseerd op kunstmatige e-mailstromen.

Afbeelding 1: E-mail-beveiliging van Trend Micro is consistent toonaangevend in de branche

Bron: Opus One

Superieure mobiele bescherming

De smartphone is een universeel hulpmiddel geworden dat wordt gewaardeerd om de productiviteit en het plezier, maar wordt gehaat om de beveiligingsproblemen die ermee gepaard kunnen gaan. Er worden voortdurend kwaadaardige apps, inclusief ransomware die het heeft gemunt op het Android-platform van Google, ontwikkeld door kwaadwillenden; er wordt verwacht dat het aantal kwaadaardige Android-apps en apps met een hoog risico aan het eind van 2016 minimaal de 20 miljoen zal bereiken.

AV-TEST heeft mobiele beveiligingsoplossingen getest en Mobile Security for Android van Trend Micro blonk uit en heeft een certificering behaald in alle drie de certificeringstests die zijn uitgevoerd in de eerste helft van 2016. Het programma deed het beter in bescherming tegen Android-malware en mogelijk ongewenste apps (PUA of Potentially Unwanted Apps) dan het gemiddelde van alle geteste leveranciers.

Hieronder vindt u de gemiddelde resultaten over 2016 van deze tests.

Cbp-2016-cert Consumer 2016 01    Cbp-2016-cert Consumer 2016 03    Cbp-2016-cert Consumer 2016 05    Cbp-2016-cert Consumer 2016 07    Cbp-2016-cert Consumer 2016 09    Cbp-2016-cert Consumer 2016 11


Detectie van de nieuwste Android-malware in realtime.


Detectie van de nieuwste Android-malware die in de afgelopen 4 weken is ontdekt.


Detectie van de nieuwste mogelijk ongewenste Android-apps (PUA) in realtime. Mogelijk ongewenste apps zijn die apps die wellicht niet kwaadaardig zijn, maar een beveiligingsrisico kunnen vormen of gegevens kunnen lekken.

Deze tests gaven elk van de apps van leveranciers ook een score op een aantal gebieden, waaronder bescherming, bruikbaarheid en aanvullende beveiligingsfuncties.

Bron: AV-TEST.org

AV-Comparatives voert gedurende het hele jaar tests uit op het gebied van mobiele beveiliging. Voor het tweede jaar op rij detecteerde Mobile Security van Trend Micro in de beoordeling van 2016 100% van de geteste Android-malware met 0 vals-positieve resultaten in een gedeelde eerste plaats voor beste op dit gebied.

Bron: AV-Comparatives.org

Testresultaten van NSS Labs voor systemen voor inbreukdetectie

In de competitieve tests van NSS Labs voor inbreukdetectie van 2017 werden de doeltreffendheid op het gebied van beveiliging en de totale eigendomskosten (TCO of total cost of ownership) van producten van de volgende leveranciers uitvoerig met elkaar vergeleken:

 

  • Cisco
  • FireEye
  • Fortinet
  • Lastline
  • Check Point
  • Trend Micro

 

In deze tests achter gesloten deuren werden producten onderworpen aan een aantal geraffineerde aanvallen met behulp van geavanceerde malware, stress- en capaciteitsbelasting over twee protocollen (SNMP en HTTP). De beoordelingen van de TCO omvatten o.a. de aanschafprijs, onderhoud en operationele kosten. Voor het derde jaar op rij is Trend een aanbevolen leverancier voor zowel de TCO als doeltreffendheid op het gebied van beveiliging.

 

“Aanbevolen” systeem voor inbreukdetectie

NSS Labs heeft Deep Discovery Inspector van Trend Micro™ getest, een netwerktoepassing die meerdere dreigings-engines en aangepaste sandboxing gebruikt samen met OfficeScan, de geavanceerde endpoint-bescherming voor Windows, Mac en Virtual Desktops van Trend. Deze producten maken gebruik van het Smart Protection Network™ van Trend Micro™, een wereldwijde intelligentie voor dreigingen, om geavanceerde malware, command-and-control-communicaties en gedrag van aanvallers dat onzichtbaar is voor traditionele beveiligingsoplossingen, te detecteren, te analyseren en erop te reageren.

 

Tijd tot detectie

Organisaties worden voortdurend aangevallen; daarom is detectie van essentieel belang en zijn snelle detectie en reactie de enige manier om de slechteriken voor te blijven. Trend Micro heeft niet alleen 100% van alle dreigingen gedetecteerd in het rapport van NSS Labs over systemen voor inbreukdetectie, ze werden ook sneller gedetecteerd. Trend Micro was in staat om 90,3% van de aanvallen in de eerste minuut te detecteren; 21% meer dan de oplossing die hierna kwam.

 

Om de volledige resultaten voor Trend Micro te bekijken, kunt u het rapport hier downloaden. Bezoek NSS Labs voor de volledige resultaten van deze test.


Sociale media

Maak verbinding met ons op