Skip to content

Mobiele beveiliging en de consumerisation van IT

Vind de juiste beveiligingsstrategie zodat u maximaal van uw mobiliteit profiteert.

Als consumenten zijn wij enorm bereid om opkomende technologieën te gaan gebruiken. Facebook heeft nu meer dan 1 miljard gebruikers en meer dan de helft daarvan gebruikt mobiele apparaten om de site te bezoeken. Vorig jaar alleen al werden er 427 miljoen smartphones verkocht - veel meer dan Windows-pc's. Onze persoonlijke levens zijn veel socialer en mobieler en staan steeds meer in het teken van samenwerking. Onze beveiliging moet zich daarom net zo bewegen als wij. Onze familie van mobiele oplossingen beveiligt uw gegevens, apparaten en privacy.

 

Logischerwijs worden onze verwachtingen op het werk veranderd door onze persoonlijke levensstijl. Als werknemers eisen we dezelfde soort vrijheid die we thuis hebben:

  • Altijd en overal snelle, intuïtieve toegang tot informatie
  • Het blijven gebruiken van onze favoriete apps en persoonlijke mobiele apparaten
  • Het onbeperkt uitwisselen van informatie met collega's, ongehinderd door langzame processen en verouderde bedrijfssystemen

 

Deze trend staat bekend als de 'consumerisation' van IT-diensten op het werk - een verspreiding van consumentvriendelijke technologieën op de werkplek.

 

De ondersteuning van een flexibele werkplek die gebruikers eenvoudige toegang biedt tot zakelijke bronnen en diensten (van persoonlijke of zakelijke apparaten) kan werknemers productiever maken. Het is echter fundamenteel moeilijker en duurder om het groeiende aantal platforms te ondersteunen en het zorgt voor veel nieuwe risico's.

 

In een recent onderzoek (PDF/Eng.) dat werd uitgevoerd in opdracht van Trend Micro hebben we ontdekt dat bijna de helft (46,5%) van de organisaties die 'Bring Your Own Device'-programma's inzetten, leden onder een inbreuk op gegevens of de beveiliging als gevolg hiervan. Maar in een ander onderzoek is ontdekt dat bijna 70% de winst heeft verhoogd (PDF/Eng.) als gevolg van een BYOD-programma (Forrester Research).

 

Innovaties van Trend Micro zoals reputatietechnologie voor mobiele apps, beheer van mobiele apparaten, beheer van mobiele toepassingen en contextbewuste gegevensbescherming helpen bedrijven BYOD te omarmen om de productiviteit te verhogen zonder de gebruikers of hun gegevens aan risico's bloot te stellen.

 

In de wereld na de pc is onze volledige bescherming voor eindgebruikers omvangrijk, kosteneffectief en modulair zodat een organisatie de juiste hoeveelheid beveiliging kan inzetten voor hun branche, omgeving en unieke vereisten.

 

Ontdek hoe u met de juiste beveiligingsstrategie consumerisation kunt omarmen en verkoopkansen kunt creëren.Sociale media

Maak verbinding met ons op