Skip to content

Beveiliging van cloud computing

"Trend Micro is de afgetekende marktleider op het gebied van technologieën en diensten voor cloudbeveiliging."

– Experton Group, mei 2013

Cloud computing biedt consumenten en ondernemingen kosteneffectieve, gemakkelijk te gebruiken toepassingen en diensten, maar u moeten er zeker van kunnen zijn dat uw persoonlijke gegevens en bestanden veilig zijn. U moet zowel de kansen als de risico's van cloud computing kennen en weten hoe u de overstap kunt maken die past bij u en uw onderneming.

Er zijn al meer virtuele servers dan fysieke servers in gebruik en Gartner voorspelt dat over enkele jaren 71% van alle serveractiviteiten gevirtualiseerd zullen zijn. Met de juiste beveiligingsstrategie kunt u optimaal profiteren van de verbazingwekkende mogelijkheden die cloud computing uw onderneming biedt, waaronder:

  • Lagere kapitaalkosten en operationele kosten – het aantal gebruikte servers consolideren en VM's alleen inschakelen als uw onderneming ze nodig heeft
  • Grotere zakelijke souplesse – nieuwe diensten snel en eenvoudig aanbieden
  • Actuele schaalbaarheid – VM's in- en uitschakelen zoals gewenst
  • Altijd, overal toegang – zakelijke diensten aanbieden aan uw gebruikers op kantoor, thuis of op een mobiel apparaat


Bij voorkeur zou een oplossing geïntegreerd moeten zijn met het beheer van toonaangevende leveranciers van virtualisatie en cloudproviders zodat de juiste beveiliging automatisch over al uw platformen zou worden toegepast – fysiek, virtueel en in de cloud.

TREND MICRO IS TOONAANGEVEND OP HET GEBIED VAN CLOUDBEVEILIGING

Experton logo

Het Duitse onderzoeksbureau Experton Group heeft Trend Micro uitgeroepen tot de nummer één in cloudbeveiliging in het rapport Cloud Vendor Benchmark uit 2013. Experton Group schrijft: "Trend Micro, met zijn producten Deep Security, zet de standaard voor de concurrentie."

Lees het rapport (PDF/Eng.)Trend Micro begon zijn eigen reis naar de cloud met de ontwikkeling van de infrastructuur van het Smart Protection Network meer dan vijf jaar geleden. Door volledigere informatie over bedreigingen, een snellere detectie en blokkering van bedreigingen en kleinere patroonupdates te leveren, heeft het Smart Protection Network aangetoond hoe doeltreffend cloudgebaseerde bescherming kan zijn. We blijven de mogelijkheden van het Smart Protection Network vergroten door 'Big Data' te analyseren om gelijk op te blijven gaan met de omvang, de variëteit en de snelheid van de bedreigingen van nu.

Terwijl we beveiliging vanuit de cloud leverden, hebben we ook een actieve rol gespeeld bij de uitbouw van beveiligingstechnologieën voor de cloud. Omdat we al vroeg overgingen op virtualisatie en cloud computing, kregen we een goede grip op de uitdagingen bij de uitbreiding van de bescherming tegen bedreigingen naar opkomende cloudomgevingen, hetgeen leidde tot productinnovaties die toonaangevend zijn in de branche en nog altijd verder evolueren.

Onze oplossing voor de cloud en datacenters beschermt fysieke, virtuele en cloudservers, maar ook virtuele desktops met geautomatiseerde, veelomvattende beveiliging.

In tegenstelling tot andere leveranciers, stellen wij u in staat om de controle van beleidslijnen kosteneffectief te centraliseren en de beveiliging van fysieke, virtuele en cloudomgevingen met één platform te bewaken. Onze oplossing is geïntegreerd met VMware vCenter en vCloud, en Amazon Web Services voor geautomatiseerde afdwinging van beveiligingsrichtlijnen en bevat beheer van meerdere gebruikers voor ondernemingen en dienstverleners die algemene controle nodig hebben met gescheiden beheer voor afdelingen en andere organisaties.

Als marktleider op het gebied van de beveiliging van servers en gevirtualiseerde en cloudomgevingen bieden wij u het enige echte cloudbeveiligingsplatform dat is geoptimaliseerd voor de virtualisatie en cloudomgevingen van vandaag.


Sociale media

Maak verbinding met ons op